Over mij

De StarfighterIMG_1825

IMG_2298Ik ben Willem een starfighter fanaat! Al sinds 1989 ben ik vliegtuigspotter, met als favoriet de starfighter.
Ik heb inmiddels al een hoop materiaal bijeen gezocht. Naast alle verzamelde foto’s en video’s heb ik ook een tal van objecten die afkomstig zijn van de stargfighter. Mijn foto en video collectie is te vinden op deze persoonlijke website, neem eens een uitgebreid kijkje!

Mijn starfighter fanatisme is begonnen in september 1989. Ik was destijds van plan om naar de open dag van de koninklijke luchtmacht te bezoeken op vliegbasis Volkel. Bij mijn aankomst aanschouwde ik een lange rij met verschillende vliegtuigen, ik was vrijwel direct onder de indruk van de verschillende gevechtsvliegtuigen. Tussen al die verschillende vliegtuigen bleken twee specifieke vliegtuigen te genieten van mijn onverdeelde aandacht, ik zou en moest weten welke kisten dat waren. Na wat informeren kwam ik erachter dat het twee Italiaanse starfighters waren afkomstig van de vliegbasis Rimini.

IMG_0001

 

De linker starfighter was een speciale versie van de starfighter, deze was een speciale kleuren editie. De starfighter was blauw met wit gekleurd, zoals in de foto links te zien is. De speciale kleuren accentueerden de machtige vertoning van de starfighter. De rechter starfighter (tweede) was er één in de originele kleuring wat ik persoonlijk adembenemend mooi en authentiek vind, de foto hiervan kunt u rechts onder zien. De indruk die deze twee kisten achterlieten in mijn hersenen was het begin van iets moois, maar destijds liet ik het voor wat het was. Jaren later ben ik  twee starfighters  tegengekomen aan mijn bezoek aan vliegbasis Soesterberg, dit was het moment dat ik verliefd werd op de starfighter. Ik was letterlijk verkocht.

 

IMGDe jaren erna ben ik wereldwijd op zoek gegaan naar starfighters om deze te ervaren en vast te leggen. Dat werd mijn hobby, een uit de hand gelopen hobby. Wanneer er in de buurt starfighters waren geland dan probeerde ik altijd even een kijkje te nemen, ik reisde heel Nederland en Europa af op zoek naar starfighters. Ik ben in het verleden een aantal keer afgereisd naar de vliegbasis Florennes in Belgie, om de oefeningen van dichtbij te kunnen bekijken. De straaljagers die hier aanwezig waren behoorden tot het Tactical Leadership programma, dat is een oefen programma voor de meer ervaren piloot.

Mijn verzameling foto’s begon aardig vorm te krijgen, ik besloot toen (1999) ook om video’s te gaan maken van mijn bezoeken aan de starfighter. Om dat te kunnen realiseren besloot ik om een degelijke videocamera aan te schaffen, het was een goede Sony camera geworden. De videocamera nam ik in datzelfde jaar mee naar de Fairford in Engeland om een mooie eerste film mee te schieten. De starfighters die daar tentoon stonden waren afkomstig van het RSV.  Nadien heb ik nog op verschillende locaties films opgenomen die te vinden zijn op deze website.

In de afgelopen 26 jaar heb ik zeer veel foto’s en video’s gemaakt van starfighters, dat bracht mij op het idee om mijn passie met de gehele wereld te delen. Ik besloot in 2015 om een website te bouwen dat specifiek is toegewijd aan de starfighter. Ik wens u veel kijk en lees plezier op deze website, ik hoop dat u inziet wat voor mooie verschijning de F-104 is!

IMG_2297